Naar aanleiding van de persconferentie van 25 januari heeft er regionaal overleg met andere handbalverenigingen plaatsgevonden. Hierbij hebben de meeste regionale verenigingen, net als wij, aangegeven dat we vanaf 1 februari weer wedstrijden gaan hervatten.

Maatregelen vanaf 1 februari 2022

De onderstaande maatregelen zijn gebaseerd op de op dit moment bekende en beschikbare informatie van de gemeente Hellendoorn, Handbalbond, rijksoverheid en NOC*NSF.

1. Wedstrijden zijn toegestaan

2. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot iedereen van 13 jaar of ouder. Dit geldt voor de sporthal, gangen, kleedruimtes en de kantine. De enige uitzondering op de 1,5 meter afstand is voor speelsters tijdens de wedstrijd.

3. Corona Toegangsbewijs (en een geldige legitimatie) is verplicht bij de ingang van de sporthal en de kantine. Dit geldt voor alle speelsters en publiek van 18 jaar of ouder bij wedstrijden en bij trainingen. Zorg dat je deze altijd bij je hebt. Begeleiders en andere vrijwilligers die functioneel aanwezig zijn, zijn niet verplicht hun Corona Toegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan coaches, trainers of chauffeurs van de tegenpartij.

4. Publiek heeft een vaste plek op de tribune en blijft de hele wedstrijd zitten. Dit geldt ook voor de jeugd onder de 13 jaar. Wij willen ouders vragen om ervoor te zorgen hun eigen kinderen in de gaten te houden.

5. Een mondkapje is verplicht bij het verplaatsen (lopen) in alle ruimten in de sporthal (incl. kleedruimtes en toiletten). Dit geldt voor iedereen van 13 jaar of ouder. Tijdens het sporten en als je op een vaste plek op de tribune zit mag het mondkapje af.

6. Voor wedstrijden en trainingen geldt er geen eindtijd. Publiek moet de accommodatie om 22:00 uur verlaten hebben. De kantine moet om 22:00 uur sluiten.

7. De handbalbond probeert de afgelaste wedstrijden opnieuw in te plannen. De zaalcompetitie wordt daarom verlengd.

8. De belangrijkste basisregels blijven van kracht:

– 1,5 meter afstand houden

– Was vaak en goed uw handen

– Schud geen handen

– Hoest en nies in uw elleboog

– Blijf bij klachten thuis en laat je testen bij de GGD, ook als je al gevaccineerd bent

– Blijf thuis bij een positieve (zelf)test en vermijd contact met anderen, ook als je al gevaccineerd bent.

Aanvullingen specifiek voor HV100% Haarle:

De ouder met ‘koffiedienst’, en de zaaldienst bij dames 1 zijn gelijk met de speelsters aanwezig en zijn verantwoordelijk voor de Corona Toegangscontrole. Deze persoon draagt een geel hesje met ‘coronaverantwoordelijke’ op de rug. Team Midweek stelt zelf een verantwoordelijke aan voor deze taak.

CoronaCheck Scanner

De CoronaCheck Scanner is met de mobiele telefoon via de Playstore of vrij via deze website te downloaden. Ook vind je hier meer informatie en de meest gestelde vragen over deze app.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie kun je vinden via onderstaande linken:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

https://www.nocnsf.nl/sportprotocol

Update Coronavirus 25 januari – Handbal